Zelf Keuken Wrappen: Een Gids voor Doe-Het-Zelvers

Bekijk hier hoe u uw keuken zelf kunt omtoveren.

Reviews

Bekijk hier onze reviews

Offerte Aanvragen

Klik hier voor een vrijblijvende offerte

Zelf keuken wrappen

Het zelf wrappen van je keuken is een uitstekende manier om je keuken een frisse, nieuwe uitstraling te geven zonder de kosten en rompslomp van een volledige renovatie. Door je keukenkasten en andere oppervlakken te wrappen met hoogwaardige wrap folie, kun je in een handomdraai een geheel nieuwe sfeer creëren die past bij jouw smaak en stijl. Bovendien is het een budgetvriendelijke oplossing waarmee je dure en tijdrovende verbouwingen kunt vermijden.

Met de juiste materialen en een beetje geduld kun je je keukenkasten, lades, en zelfs aanrechtbladen omtoveren. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste gereedschappen, zoals een scherp snijmes, een meetlint, een spatel of rakel om de wrap folie glad te strijken, en natuurlijk de wrapfolie zelf. Deze folies zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt variëren en experimenteren totdat je de perfecte look hebt gevonden.

before foto klant harlingen
agency 911 3
after foto klant harlingen

Wat is keuken wrappen

Keuken wrappen is een innovatieve en kosteneffectieve methode om je keuken een nieuwe look te geven zonder de noodzaak van een volledige renovatie. Het proces omvat het aanbrengen van speciale wrapfolie op de oppervlakken van je keukenkasten, lades, en andere delen van je keuken. Deze folie is ontworpen om gemakkelijk aan te brengen en is beschikbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen. Dit stelt je in staat om je keuken aan te passen aan je persoonlijke stijl en de nieuwste trends.

Keuken wrappen biedt talloze voordelen:

new section 13423232

Betaalbaar

new section 13423232

Duurzaam

new section 13423232

Eenvoudige Installatie

new section 13423232

Snelle Transformatie

new section 13423232

Gemakkelijk Verwijderbaar

new section 13423232

Onderhoudsvriendelijk

before foto klant harlingen
agency 911 3
after foto klant harlingen

Waarom Zou Je Je
Keuken Zelf Wrappen?

Kostenbesparend:

Keukenrenovaties kunnen duur zijn. Door je keuken zelf te wrappen, bespaar je op arbeidskosten.

Creatieve Vrijheid:

Je kunt precies de kleur en afwerking kiezen die je wilt, en experimenteren met verschillende stijlen.

Snelle Verandering

In plaats van weken van verbouwing, kun je binnen een paar dagen een volledig nieuwe look creëren.

Benodigdheden om je
Keuken te Wrappen

Voordat je begint met het wrappen van je keuken, zorg je ervoor dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt:

Wrap folie

3M DI NOC PS 034 Single Color 1220mm

Zachte doek

keukenwrapxl poetsdoeken

Rakel

keukenwrapxl rakel

Reinigingsmiddel

keukenwrapxl surface cleaner

Scherp Mes

keukenwrapxl olfa breekmes

Warmte Föhn

keukenwrapxl warmtepistool

HANDLEIDING

Stappen om Je Keuken Zelf te Wrappen

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
1. Voorbereiding

De voorbereiding is een cruciale stap bij het wrappen van keukenkasten om een professioneel en duurzaam resultaat te behalen. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de wrapfolie goed hecht en voorkomt luchtbellen en onregelmatigheden.

Reinigen van de Oppervlakken:

  1. Verwijder Accessoires: Haal alle handgrepen, knoppen en bevestigingen van de kasten en lades af om het schoonmaken en wrappen makkelijker te maken.
  2. Grondig Schoonmaken: Gebruik een mild reinigingsmiddel zoals onze Surface Cleaner om alle oppervlakken vet- en vuilvrij te maken. Focus extra op veelgebruikte gebieden rond handgrepen en randen.
  3. Tweede Reinigingsronde: Voor hardnekkig vuil kun je een tweede keer reinigen of een mild schuurmiddel gebruiken. Zorg ervoor dat er geen resten van het schoonmaakmiddel achterblijven door af te nemen met een schone, vochtige doek.

Door deze grondige voorbereiding zorg je ervoor dat de wrapfolie optimaal hecht en dat je keukenkasten er prachtig en professioneel uitzien met een duurzame afwerking.

Liever het werk aan een specialist over laten? Klik dan hieronder.

Bekijk hieronder de video

INSTRUCTIE VIDEO IS
BINNEKORT TE ZIEN.

2. Meten en Knippen

Deze stap is essentieel om ervoor te zorgen dat de wrapfolie perfect past en een naadloze afwerking biedt. 

Door nauwkeurig te meten en te knippen, zorg je ervoor dat de wrapfolie perfect past en een professionele, nette afwerking geeft. Deze stap vereist precisie en geduld, maar het resultaat zal het zeker waard zijn. Met de juiste voorbereiding ben je klaar om de folie soepel en zonder problemen aan te brengen op je keukenkasten.

Liever het werk aan een specialist over laten? Klik dan hieronder.

Bekijk hieronder de video

INSTRUCTIE VIDEO IS
BINNEKORT TE ZIEN.

3. Aanbrengen Wrap folie

Begin met een klein stukje folie los te maken van de achterkant en plak dit op het oppervlak. Gebruik de rakel om de wrap folie glad te strijken en luchtbellen te verwijderen. Werk langzaam en gelijkmatig om kreukels en luchtbellen te voorkomen.

Liever het werk aan een specialist over laten? Klik dan hieronder.

Bekijk hieronder de video

INSTRUCTIE VIDEO IS
BINNEKORT TE ZIEN.

4. Afwerking

Gebruik een scherp mes om overtollige folie langs de randen af te snijden. Voor hoeken en randen kan een warmtepistool helpen om de folie soepeler te maken en beter aan te laten sluiten.

Liever het werk aan een specialist over laten? Klik dan hieronder.

Bekijk hieronder de video

INSTRUCTIE VIDEO IS
BINNEKORT TE ZIEN.

5. Inspecteren en Corrigeren

Controleer je werk zorgvuldig en maak eventuele aanpassingen waar nodig. Gebruik de rakel opnieuw om luchtbellen of rimpels te verwijderen.

Liever het werk aan een specialist over laten? Klik dan hieronder.

Bekijk hieronder de video

INSTRUCTIE VIDEO IS
BINNEKORT TE ZIEN.

8 Tips voor het Wrappen van je Keukenkasten

1. Oefen Eerst

Als je nog nooit eerder folie hebt aangebracht, begin dan met oefenen op een kleiner, minder zichtbaar oppervlak. Dit kan bijvoorbeeld een kastdeurtje aan de binnenkant zijn. Oefenen helpt je om vertrouwd te raken met de techniek en geeft je vertrouwen voor het grotere werk.

2. Voorbereiding is Cruciaal

Zorg ervoor dat alle oppervlakken die je gaat wrappen grondig schoon en vetvrij zijn. Gebruik een goede ontvetter en zorg ervoor dat er geen vuil, stof of vet achterblijft. Een goed voorbereide ondergrond zorgt voor betere hechting en een gladder eindresultaat.

3. Zorg voor de Juiste Omstandigheden

Werk bij voorkeur in een stofvrije omgeving met een constante temperatuur. Dit helpt om luchtbellen en stofdeeltjes onder de folie te voorkomen en zorgt voor een gelijkmatige hechting.

4. Investeer in Kwaliteitsfolie

Het gebruik van hoogwaardige wrapfolie is cruciaal voor een succesvol project. Goede kwaliteit folie is gemakkelijker aan te brengen, beter bestand tegen beschadigingen en gaat langer mee. Hoewel het initieel iets duurder kan zijn, zal het op de lange termijn kosten besparen en je veel frustratie besparen.

5. Geduld is een Deugd

Haast je niet tijdens het wrappen van je keukenkasten. Neem de tijd om de folie zorgvuldig aan te brengen. Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving werkt zonder afleidingen. Dit helpt om fouten te minimaliseren en een net resultaat te bereiken. Werk in kleine secties en geef jezelf de ruimte om correcties aan te brengen.

6. Gebruik een Rakel voor een Gladde Afwerking

Gebruik een zachte rakel of spatel om de folie glad te strijken terwijl je het aanbrengt. Werk van het midden naar buiten om luchtbellen en vouwen te voorkomen. Neem de tijd om dit zorgvuldig te doen voor een professioneel ogende afwerking.

7. Werk van Boven naar Beneden

Begin met het aanbrengen van de folie aan de bovenkant van de kasten en werk geleidelijk naar beneden. Dit helpt om luchtbellen gemakkelijker naar de rand te verplaatsen waar ze kunnen worden verwijderd.

8. Gebruik de Juiste Gereedschappen

Investeer in de juiste gereedschappen, zoals een scherp snijmes, een meetlint, een spatel of rakel om luchtbellen glad te strijken, en een föhn of warmtekanon om de folie soepel te maken voor het aanbrengen op hoeken en randen. Deze gereedschappen maken het werk eenvoudiger en zorgen voor een professionele afwerking.

Liever uw keuken laten wrappen door een professional?

Het zelf wrappen van uw keuken kan een lonende doe-het-zelf activiteit zijn, maar het vergt geduld, nauwkeurigheid en tijd. Als u echter op zoek bent naar een perfect resultaat zonder de bijbehorende stress en leercurve, is het inhuren van een professional wellicht de beste keuze. Het inhuren van een professional biedt tal van voordelen. Van vakmanschap, tijdsefficiëntie en gemoedsrust, een professional kan ervoor zorgen dat uw keuken er prachtig uitziet en lang meegaat. Dus als u streeft naar een perfect resultaat zonder gedoe, overweeg dan om uw keuken te laten wrappen door één van onze ervaren professionals.